Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
De Republikeinse, journal identitaire, populaire et socialiste flamand
31 décembre 2011

Dunkerken

Duinkerken werd geboren omstreeks het begin van de negende eeuw, was het voorheen onmogelijk om te leven in dit gebied van Vlaanderen, die nog onder water of te moerassig. Bij de start, Duinkerken was toen slechts een zeer klein dorpje bestaat uit vissen families. Volgens de legende de eerste stadsmuren slechts teruggaan tot 960, gebouwd door de graaf van Vlaanderen, Boudewijn III, net buiten de duinen. Dit is ook de oorsprong van de Vlaamse naam van de stad "Duinkerken", die Kerk van de duinen betekent.

Duinkerken is nog niet een grote stad, echter, is een begeerde gebied, de Franse koningen en de graven van Vlaanderen door de oorlog ooit naar de stad zelf. Een van de grootste veldslagen van 11 juli 1302, is de "strijd van de gulden sporen" in Kortrijk, waar de Vlaamse versloeg de Fransen en veroverde de stad van Duinkerken. Maar om onophoudelijk ruzie, een andere vijand voordelen. De Britse inval in 1378 inclusief de City. Ondanks de oorlogen, hoge belastingen, Duinkerken sterk ontwikkeld, en werd een belangrijke haven in de Noordzee en het uitvoeren van de handel met de Scandinavische landen.

De vijftiende eeuw is een van de meest belangrijke periode in de geschiedenis van de stad, wel degelijk veel van wat overblijfselen van het verleden Duinkerke dateert uit deze periode. Bijvoorbeeld het beroemde carnaval van Duinkerke, die wereldwijd bekend is, is gecreëerd. De mensen van de zee en de Vlaamse feesten voor 3 dagen om hun vertrek voor de gevaarlijke zeeën waar ze zondigen IJslandse kabeljauw en haring vergeten. In aanvulling op het carnaval, het is ook de geboorte van de grote gebouwen van de stad, zoals de toren van Leughenaer met vermelding van de haven, het belfort in de voorkant van de kerk van Sint-Elooi.

Maar het einde van de vijftiende eeuw en het begin van de XVI is ook het einde van de periode Vlamingen. Inderdaad, de Spaanse Habsburgers die wilden hun domein uit te breiden, veroverde de stad, die de Fransen die, geholpen door het Engels overgenomen Duinkerken boos. De stad blijft het Frans naar deze dag.

Duinkerken groeide zo de Franse en Duinkerken zijn niet meer zo in dienst van de graaf van Vlaanderen, maar de koning van Frankrijk. Frankrijk moet ook veel aan de nieuwe Franse, omdat zij de verdediging van de Franse haven en de lading, waren briljant zeilers en felle zeerovers. De bekendste is John (Jan) Bart werd geboren in 1650 en stierf in 1702. De Corsair Nederlandse en voorheen in dienst van Nederland, Frankrijk gered van hongersnood, inbeslagneming een konvooi van 130 schepen geladen met tarwe (1694). Het is ook veredeld door Lodewijk XIV en werd hoofd van de Marine van Duinkerken tot aan het einde van zijn leven.

Franse groei van de stad is echt de negentiende eeuw. Van de grote ondernemers, zoals Gaspard Malo, Benjamin Morel modernisering van de stad, terwijl de prachtige gebouwen uit het verleden.

Maar in de ruimte van een halve eeuw Duinkerken zullen vrijwel uitgeroeid worden uit zijn verleden en alleen de herinnering aan onze voorouders weten hoe de stad eruit zag voorheen. Inderdaad de twee wereldoorlogen zal de stad, en de nazi-bombardementen letterlijk te vernietigen tijdens de operatie "Dynamo", en door de geallieerde bombardementen in 1944. Van 36 000 inwoners aan het begin van de eeuw, zal de stad te verhogen tot 10 000.

Hun verleden, Duinkerken hebben dus bijna niets, alleen de twee torens, de toren van Leughenaer, en het standbeeld van Jean Bart werden gespaard.

De stad sinds het einde van de oorlog is in het proces van wederopbouw, reconstructie soms waardig van de Sovjet-stijl, waardoor de stad een plek waar mensen duwen voor de passage. Niet blijven de trotse en oprechte harten van Duinkerken die streven naar een culturele opleving van de stad.

Duinkerken is een stad van 70.000 inwoners, maar vormt met de andere steden van de "voorsteden" een stad van 250.000 inwoners.

Hoewel de haven werd verwoest tijdens de Tweede Oorlog, Duinkerken is nog steeds een havenstad is de 3e haven van Frankrijk, de stad ook in staat is om het bedienen van een groot gebied, is het inclusief de eerste treinstation in Frankrijk in het transport goederen. De economie is ook gebaseerd op de zware industrie zoals staal (Arcelor, Ascometal, alluminum Duinkerke ...).

Duinkerken bevolking is over het algemeen vrij jong, ongeveer 55% van Duinkerken waren onder 45 jaar, en het is een stad met uitzicht op de sport. Ze kreeg ook de titel van de meest sportieve stad van Frankrijk in 2006 door de krant L'Equipe. Bovenste niveau is aanwezig in vele disciplines, zoals vrouwelijke en mannelijke basketbal, handbal, volleybal, kite surfen, zwemmen ...

Hoewel hij had vrijwel geen spoor van haar verleden, de stad blijft behouden het geheugen, voor Het Carnaval van Duinkerke. In aanvulling op het carnaval, het vuur van St. John zijn nog steeds aanwezig in de stad vooral in de kleine dorpjes zoals Rexpoëde, Killem, Oost-Cappel, ...

Veel feesten nog steeds plaatsvinden op de gevechten van ons verleden, met inbegrip van Operatie Dynamo, Slag van Honduras, of de Slag van Fort des Dunes.

Veldslagen, helden, festivals en het werk is wat kan worden samengevat Duinkerken, een oude stad met een rijke geschiedenis als zijnde erfgoed vandaag de dag, het trotse hart en geworteld in de mensen.

Publicité
Publicité
Commentaires
De Republikeinse, journal identitaire, populaire et socialiste flamand
Publicité
Archives
Publicité